HAR DU MODET TIL AT TÅLE?

Skrevet af:  Martin Seefeldt Borgen  | Global VP | Sales | Business Development | Commercial Strategies | Authentic Leader | Psychotherapist |

Utålmodig? Du har det svært ved at vente på resultater og feedback, på de ting du sætter igang. Du kalder det ivrig og engageret og du brænder for dit arbejde. Du er villig til at give den en skalle og husker altid at følge op. Til visse jobsamtaler er det ligefrem en fordel at fremhæve sin svage side, som mangel på tålmodighed. Det er dejligt med noget af det i en performance-drevnet og resultatorienteret organisation. Men det er ikke nødvendigvis en fordel, og bag utålmodigheden gemmer der sig noget interessant.

Jeg tror det oprindeligt var Lykke Rix, der delte ordet op for mig. Det handlede i første omgang om at kigge på at fjerne U’et foran tålmodighed og så bagefter kigge på hvad det vil sige at være tålmodig. Det er jo umiddelbart det modsatte af ovenstående. At man godt kan vente, at man forstår at tingene tager tid og at man godt kan være engageret selvom man er tålmodig.

Det bliver rigtig interessant når vi skiller ordet ad. Har du modet til at tåle. Hvad vil det egentlig sige at være modig og hvad er det man skal tåle. At være modig handler jo om at turde og måske at kunne udstå og klare sig igennem. Det du skal tåle, er det du fornemmer som ubehag eller en trang til at handle, som virker manisk eller uimodståelig. Den kraftige impuls der tvinger din opmærksomhed i retning af de forventninger, du har sat op i forlængelse af de indsatser du har gjort. Det er her du skal være modig og tåle, at du ikke skal søge afklaring, feedback, svar, men lade tingene arbejde.

De fleste personer kender til dette, især hvis de har udfordringer med selvværdet, men har masser af selvtillid. Så elsker man feedback og tilbagemeldinger, som en slags måling og opgørelse af ens indsats, som måske endda gives som en karakter eller bonus. Når man lever og ånder for den slags vurderinger, for at vide om man er noget værd, så bliver man utålmodig.

Nøglen til at have modet til at tåle ligger i at vide, at du er nok som du er. At du er noget værd, som du er og at resultatet af dine indsatser ikke gør dig mere værd som person. Dit selvværd kan ikke erstattes af noget andet, der har værdi, fx. penge eller goder. Når du først erkender dette og begynder at agere på dette grundlag, så begynder du at finde modet til at tåle.

Prøv selv 🙂 

Scroll til toppen